De eerste click is de belangrijkste!

De eerste click is de belangrijkste!

Waarom is de nummer 1 positie zo belangrijk bij Google? Het verschil in clicks tussen de nummer 1 en nummer 2 van de organische zoekresulaten is enorm. Waarom is dat? Compete.com deed onderzoek naar deze materie.

Op de eerste pagina van Google staan normaliter 10 organische zoekresultaten, maar de laatste tijd ook slechts 7! (probeer de zoekterm is: “nieuweautokopen.nl”) Daarbij staan ook vaak, 3 top advertentie’s en 8 tekst advertentie’s naast de organische zoekresultaten. In totaal dus maximaal 21 relevante zoekresultaten. Echter 85% van de clicks gaan naar de organische zoekresulaten, waarvan het eerste resultaat 53% ontvangt. De website die volgens Google en zijn gebruikers dus ook het meest relevant is. De nummer twee is daarin een goede tweede met 15% van het bezoek, nummer drie 9%, nummer vier doet 6% en nummer vijf ontvangt nog maar 4%. 15% van de clicks gaan dus naar een van de betaalde tekstlinks.

SEO is dan ook voor het dealerbedrijf het allerbelangrijkste stukje gereedschap wat het digitale tijdperk ons brengt. Echter SEO is veel bewerkelijker dan een Adwordscampagne starten die direct effect heeft. SEO kan pas weken of zelfs maanden nodig hebben om tot resultaten te komen.

SEO is eenvoudig en door iedereen te snappen door logisch na te denken. Als iedereen dezelfde keywords en teksten gebruikt moet Google nog steeds een nummer 1 opgeven. Dus diegene die werkelijk de effort erin wil steken, elke dag, elke week, elke maand, elk kwartaal, jaar in, jaar uit wordt de winnaar van de eerste click!

Bent u dealer en wilt u meer weten?

Lees ook

11 januari 2022

Anticiperen op de lockdown! Waarom jouw online showroom juist nu belangrijk is!

4 januari 2022

Jaaroverzicht: Wat was 2021 voor jaar voor Paul de Vries en #DCDW?

21 december 2021

Het autobedrijf van nu heeft een desk manager nodig!

13 december 2021

De meeste autodealers spenderen TEVEEL op Google Ads!